Results 1 to 8 of 8

Thread: Avast WebShield picking up trojan on the forum

  1. #1

    Default Avast WebShield picking up trojan on the forum

    So I've noticed something here.



    It appears there's a trojan virus on the forum. Anyone else get this?

    Please be careful when you visit, make sure your antivirus is up to date and has picked this up.

  2. #2
    Forum Buddy
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Havant
    Posts
    10,570

    Default

    Mine is up to date and doesn't pick anything up
    IF YOU NEED HELP WITH ANYTHING PLEASE SEND ME A PM OR ANY OF THE OTHER FORUM BUDDIES

    Make 2019 in 2019 ~ Total so far: 27

    CraftyBunnyCreates Pop by and see me for handpainted signs, blankets and more

  3. #3
    Moderator Graciee's Avatar
    Join Date
    Jul 2017
    Location
    London
    Posts
    9,307

    Default

    Quote Originally Posted by naohren View Post
    So I've noticed something here.



    It appears there's a trojan virus on the forum. Anyone else get this?

    Please be careful when you visit, make sure your antivirus is up to date and has picked this up.
    Okay so firstly, to get a trojan, you need to download a file. So visiting the forum you're not downloading any files.

    I'm not sure what it has picked up, it could just be a false positive, or there's something in your chrome. I can't obviously tell from here, but I'd do a full scan of your machine. Do you get pop ups on chrome? Do you click on adverts?

    Without seeing the machine, it really could be anything.. But I will say avast isn't the best

    I've just looked at the link avast has thrown up, there's nothing at that link, not even hidden. So I'm not sure why it's flagged it up

    But please don't worry about a trojan, you'd have to download something for that to be a problem
    Last edited by Graciee; 10-02-2019 at 04:47 PM.

  4. #4

    Default

    Checked through the site - no link flags as suspicious, there's no redirects. It's probably a false positive, but I'm currently doing a full scan to be sure.

  5. #5
    Moderator Graciee's Avatar
    Join Date
    Jul 2017
    Location
    London
    Posts
    9,307

    Default

    Quote Originally Posted by naohren View Post
    Checked through the site - no link flags as suspicious, there's no redirects. It's probably a false positive, but I'm currently doing a full scan to be sure.
    Yea good idea

  6. #6

    Default

    An update:

    So, I have the same antivirus on my phone. I can't access the forum at all from my phone as any link to it will redirect to a .php site talking about something or other. (I won't post the link here as I don't have it at the moment and I don't want anyone to follow it.) Very strange, and definitely a malicious site, as it appeared to try and install something on my phone.

  7. #7
    Moderator Graciee's Avatar
    Join Date
    Jul 2017
    Location
    London
    Posts
    9,307

    Default

    Quote Originally Posted by naohren View Post
    An update:

    So, I have the same antivirus on my phone. I can't access the forum at all from my phone as any link to it will redirect to a .php site talking about something or other. (I won't post the link here as I don't have it at the moment and I don't want anyone to follow it.) Very strange, and definitely a malicious site, as it appeared to try and install something on my phone.
    If you could pm me it, I'd be happy to take a look dw about it being malicious etc

  8. #8
    Warren Scout
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    East Midlands
    Posts
    399

    Default

    I have had trouble going through the rabbits united search.
    Currently logging in through rabbit rehome.

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •